11 Mayıs 2015 Pazartesi

Ebeveyn Kitap Önerileri

Pınar Mermer kitaplarında öncelikle yavaşlayın, durun düşünün diyor. Anın tadını çıkarın. Çocuklarınızı sürekli "hadi hadi" diyerek oradan oraya sürüklemeyin ve mükemmel olmaya çalışmayın diyor. Kendime en çok hatırlatmaya çalıştığım şey; her şey mükemmel olmak zorunda değil, her şeye yetişemezsin Ece! 



Yavaş Ebeveynlik – Pınar Mermer

Hızla akıp giden hayatın sahibi sen misin? Birbirimize yabancılaştık. Aşırı kaygılıyız. Kendimizden de çocuklarımızdan da beklentilerimiz çok yüksek. Çocuklarımızın tatminsizliğinden şikâyet ediyor ne kadar yorgun ve tahammülsüz olduğumuzdan dem vuruyoruz. Peki böyle mi olmalı? Ebeveynlik daha farklı yapılamaz mı?
"Yavaşla! Fark et! Biraz Düşün! Ezbere Yaşama! Sorgula! Kendini tanı! Zaman ayır! Alma! Dur! Çocuğunu tanı! Mükemmel olmak zorunda değilsin. Zaten mükemmel ebeveynlik diye bir şey yoktur. Herkes gibi ebeveynlik yapmak zorunda değilsin. Hem herkes dediğin kim? Sensin! Benim! Sen ve ben değişelim önce. Bak gör sonra neler oluyor." Bunlar hem terapistlik hem de ebeveynlik yolculuğumda kendime ve danışanlarıma bol bol hatırlattığım cümleler. Bu kitapta kendi ebeveynlik yolculuğumda sorguladığım hızlı ve kaygılı şehir hayatının başka ebeveynlerin hikâyeleriyle birleşmiş halini bulacaksınız. Umuyorum ki bu kitapla beraber ebeveynlik daha farklı nasıl yapılabilir bunu birlikte sorgulayabileceğiz. Ebeveynler olarak ruh sağlığımızı koruyabilecek, ruh sağlığı yerinde çocuklar yetiştirmek için bilinçleneceğiz.

Yavaş Ebeveynlik 2 – Pınar Mermer

Farkındalık yolculuğuna hazır mısın?
Yavaş Ebeveynlik kitabında bol bol dertleştik. Birbirimize yabancılaştığımızdan, tüketim odaklı, yüksek beklentili olmamızın bizdeki etkileri ve çocuklarımız üzerindeki zararlarından bahsettik. 
Bu kitapta ise yavaş ebeveynlik felsefesinin farkındalık ve kendi kendini iyileştirme kısmına vurgu yapacağız. Ruh sağlığı yerinde çocuklar için önce ruh sağlığı yerinde ebeveynler olma yolculuğunda size eşlik etmek niyetim.
İlk kitapta çocukluk dönemindeki travmatik deneyimlerin bizi nasıl etkilediğinden bahsettik. Şimdi ise nasıl başa çıkacağımızı, çocuklarımızı nasıl koruyacağımızı konuşacağız. Bu kitapta kardeşlikten hayvan sevgisine, istismardan zorbalıkla mücadeleye, öfke krizlerine müdahaleden kendi kendini sakinleştirmeye kadar ruh sağlığı yerinde bir çocuk yetiştirmek için size yardımcı olacak konularda rehberlik bulabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder