5 Ocak 2015 Pazartesi

Ebeveyn Kitap Önerileri

Anne olacağımı öğrendiğim zaman ilk işim doğru doktoru aramaktan sonra hamilelik kitapları almak olmuştu. Doğumdan sonra da anne - bebek kitapları favorilerim oldu. Bu dönemde bana yardımcı olan, aaa bak doğrusu böyleymiş dedirten, keşke bizim zamanımızda anne-babalarımızda bunları okumuş olabilseydi dediğim kitaplardan bahsetmek istiyorum. 

Bu iki kitabında anlatımı çok sade ve Türk kültürüne uygun bence... Annenin işe başlayıp başlamamasıyla ilgili bir çok örnek olay paylaşmış mesela ilk kitabında... Bebeklerin yürümeyi öğrenmesini, biz yetişkinlerin uçabilsek neler hissedeceğimizi düşünüp bu doğrultuda bebekleri anlayabileceğimizi anlatmış. Ben anlatımını ve değindiği konuları çok sevmiştim, umarım faydası olur herkese.


Merhaba Bebek – Sinem Olcay Kademoğlu

Bebeğin hayata iyi bir başlangıç yapabilmesi için bilinmesi gereken her şey bu kitapta! Bebeğin hızlı bir gelişim sürecinden geçtiği yaşamın ilk yılı, ebeveyn-bebek arasında sağlıklı bir bağın kurulması ve bebeğin yaşama iyi bir başlangıç yapmasını sağlamak için muhteşem bir fırsattır. 
Merhaba Bebek, bu süreçte yeni anne baba olanların doğru adımlar atabilmesine yardımcı olmak için hazırlandı. Kitap, Bebeklik döneminde iyi bir ebeveyn nasıl olunur? sorusunu tüm ayrıntılarıyla yanıtlarken, içeriğindeki bebek gelişimi ve bebek bakımı bilgileriyle ebeveynlik konusunda özgüven duygusu kazandırmayı da amaçlıyor. Sinem Olcay Kademoğlu, ebeveynliğe geçişte yaşanabilecek heyecan ve kaygılarla başa çıkma, eşler arası ilişkiyi bebekten sonra da olumlu şekilde sürdürme, bebekli kariyer sürecini dengeleme gibi yeni anne baba olanlar açısından zorlu olabilecek psikolojik süreçleri de çözmenin yollarını gösteriyor.

Annenin Rehberi - Sinem Olcay Kademoğlu

1-3 Yaş Çocuk Gelişiminde Sağlam Bir Temel Oluşturmak...
Çocuğunuz bebeklikten çıkıp iki ayağı üzerinde durmayı öğrendiği andan itibaren sizin için bambaşka bir ebeveynlik macerası başlar. Eğer bu büyük değişime hazırlıksızsanız çocuğunuzun güçlenen benlik algısı, her şeyi kendi kendine yapma isteği, duygusal yoğunluğu ve inatlaşmaları karşısında fazlasıyla bocalayabilirsiniz. 
Çocuğa, istediği şeyleri yapabilmesi için sınırsız özgürlük mü tanınmalı? Yoksa kendini kontrol etmeyi ve çevreyle uyumlu olmayı öğrenmesi için kurallar koymaya başlamak mı gerekir? 
Sinem Olcay Kademoğlu, Merhaba Bebek'in devamı niteliğindeki bu kitapta, en yeni bilimsel verilere dayanarak oluşturduğu ve ailelerle olan tecrübeleri sonucunda etkinliğini gözlemlediği çocuk yetiştirme stratejilerini paylaşıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder