22 Kasım 2014 Cumartesi

5-6 Ay Arası Beslenme

1.gün (Sabahla Öğle Arası)
Bir elmanın 1/4 ü katı meyve sıkacağıyla sıkılıp kaşıkla bebeğe içirilir.
2.gün
Bir elmanın 1/2 ü katı meyve sıkacağıyla sıkılıp kaşıkla bebeğe içirilir.
3.gün
Bir elmanın tamamı katı meyve sıkacağıyla sıkılıp kaşıkla bebeğe içirilir.
4.gün
Bu elma suyuna küçük bir havucun 1/4 ü eklenip birlikte içilirir.
5.gün
Karışımdaki havuç miktarı yarıma çıkarılıp hazırlanır.
6.gün
Bütün bir elma ve havuç kullanılır. Havuç + Elma=120 ml (1 ajda bardağını geçmemeli)
7.gün
Sabah verilen 1 elma +1 havuç suyuna ek olarak ikindi zamanı 1-2 tatlı kaşığı yoğurt verilir.
8.gün
1 elma + 1 havuç suyu 
60 ml (1/2 ajda bardak) yoğurt
9.gün
1 elma + 1 havuç suyu 
120 ml (1 ajda bardak) yoğurt
10.gün & 11.gün
1 elma + 1 havuç suyu 
Çorba
120 ml yoğurt
12.gün
1 elma (elmanın kabuğunu soy, cam rendede rendele. Çiğ yiyemeyen bebek için 10 dk pişir, yedir.)
Çorba
120 ml yoğurt
13.gün
1 elma (cam rende) + 1-2 dilim armut suyu
Çorba
120 ml yoğurt
14.gün & 15.gün
1 elma (cam rende) + 2 dilim armut suyu
Çorba (1 kabak yazsa, kışsa kibrit kutusu kadar bal kabağı ekle)
120 ml yoğurt
16.gün
1/2 şeftali püresi (yazsa) 1/4 muz (kışsa) + 1/2 Elma Ya da 1/2 Armut suyu
Çorba (kabaklı/balkabaklı)
120 ml yoğurt
17.gün
1 şeftali püresi & 1/2 muz + 1/2 Elma Ya da 1/2 armut suyu
Çorba (kabaklı/balkabaklı)
120 ml yoğurt
18.gün
1 şeftali püresi &1 muz + 1/2 elma Ya da 1/2 armut suyu
Çorba (4-5 sap maydanoz ekle,pişince içinden çıkar)
120 ml yoğurt
19.gün
1 şeftali püresi & 1 muz + 1/2 elma Ya da 1/2 armut suyu
Çorba (4-5 sap maydanoz ekle, pişirince içinden çıkar)
120 ml yoğurt
20.gün
1 şeftali püresi & 1 muz + 1/2 elma Ya da 1/2 armut suyu
Çorba (4-5 sap ıspanak ekle, pişince içinden çıkar)
120 ml yoğurt
21.gün
1 şeftali püresi & 1 muz + 1/2 elma Ya da 1/2 armut suyu
Çorba (4-5 sap ıspanak ekle, pişince içinden çıkar)
120 ml yoğurt

ÇORBA: 1 küçük patates + 1 küçük havuç + 2 tatlı kaşığı pirinç tüm olarak 3 ajda bardağı (350 ml) suda kaynatılır. Piştikten sonra 2 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir. sonra blenderdan geçirilir. Yarısı o gün içirilir. Diğer yarısı da cam kavanozda buzdolabında saklanır. Ertesi gün ben-mari yöntemi ile ısıtılarak verilir.

YOĞURT: 6 aya kadar AOÇ keçi sütünden, 6 aydan sonra inek sütünden mayalanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder