15 Ekim 2015 Perşembe

Ebeveyn Kitap Önerileri

Günlük yaşam üzerinden anlatılan ilişkilere ve doğru iletişime dair bir kitap...
Çok beklentim olmamasına rağmen çok severek okuduğum ve ara ara yeniden okuyacağım tarzdan bir kitap...



Bir İlişki 50 Günde Nasıl Kurtulur? - Ebru Tuay Üzümcü

Roman tadında bir anlatı…

Ebru Tuay Üzümcü, Bir İlişki 50 Günde Nasıl Kurtulur?’da, neredeyse bitmiş bir ilişkinin bir evlilik danışmanının yardımıyla onarılış öyküsünü anlatıyor. 
Roman tadındaki bu kitap bize, birlikte yaşayan kişilerin yaşama farklı bakmayı, birbirlerinin duygularını anlamayı nasıl öğrenebileceklerini, hem kendisi, hem eş hem de anne ya da baba olmanın nasıl başarılabileceğini gösteriyor. 
Mutlu bir aile şans eseri değil, bilinçli çabanın eseridir.



Leyla Navaro - Gerçekten Beni Duyuyor musun?
Acı deneyimlere yol açan pek çok sorunun kökeninde, insanların birbirini gerçekten duymaması, duyamaması yatmaktadır. Çünkü sadece söylenen 'sözcükleri' duymak, sözcüklerin ardındaki duygu dolu mesajları alamamak, yanıtların da yüzeyde kalmasına yol açar; bu durum ise iletişimin engellenmesi anlamına gelir. 
Önem verdiğimiz insanlarla ilişkilerimizin onarılmaz yaralar almasını engellemenin tek yolu, doğru iletişim kurmayı bilmektir. Doğru iletişim kurmanın yolları öğrenilebilir.
İşte Leyla Navaro’nun bu yapıtı, sevdiklerimizi ve önemsediklerimizi “gerçekten” duyup kendimizi de daha içten bir biçimde duyurabilmemiz yolunda bize önemli ipuçları vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder